Nieuws

Praktijklector opleiding Podologie aan de Artevelde Hogeschool Gent

opleiding in de podologie Artevelde hogeschool gent carla franco podologe aalterSinds november 2015 ben ik deeltijds aan de slag als praktijklector in de opleiding Podologie aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Hierdoor ben ik nauw betrokken met het wetenschappelijk onderzoek van dit boeiende beroep en blijft mijn academische kennis up to date. Door mijn praktijkervaring kan ik mijn kennis en vaardigheden overdragen aan de volgende generatie podologen.

De opleiding Bachelor in de Podologie is een unieke opleiding in Vlaanderen en heeft heel wat troeven. Zo krijg je niet alleen paramedische vakken, de insteek is steeds praktijkgericht. Als student krijg je les van professionele podologen die effectief ook in de praktijk staan.

Over de verschillende studiejaren heen komen de volgende paramedische vakken onder meer aan bod: anatomie, biomechanica, dermatologische aandoeningen, podologisch onderzoek en anamnese. Verder heeft deze opleiding ook aandacht voor ruimere vakken zoals het management van een podologische praktijk, het interdisciplinair werken en de klinische praktijk via een stage.

Meer info over de opleiding Bachelor in de Podologie vind je in deze brochure.