Over spartanova

 

Spartanova is een spin off die opgericht is uit wetenschappelijk onderzoek vanuit de  universiteit van Gent (Ugent) en Brussen (VUB).

Deze screeningstool stel ons in staat om risicofactoren voor blessures per sporttak op te sporen en deze via specifieke oefeningen te gaan aanpakken.

 

Zo kan de sporter zelf werken aan zijn tekortkomingen en op die manier blessures trachten te voorkomen.

 

Preventief: zoek de zwakke schakel...

 

Hoe goed ken je je eigen zwakke punten – en wat kan je eraan doen? Op basis van een korte of uitgebreide sportspecifieke screening wordt een letselrisicoprofiel  en trainingsprogramma op maat opgemaakt.

Via je eigen online account kan je  inloggen en je individueel oefenschema raadplegen. Zo kan je thuis of in de fitness werken aan je specifieke noden met een minimum aan materiaal.

Naargelang voorkeur en niveau kan worden geopteerd voor een korter (basic scan) of langere (full scan) screening.

 

Rehab: veilige sporthervatting na een letsel...

 

Een letsel oplopen is één ding, maar elke sporter weet hoe frusterend het is om nadien terug op niveau te raken en blijven.

De Rehab module helpt je je favoriete sport terug op te nemen op een veilige manier en vermindert de kans op herval. Via je eigen login kan niet alleen de sporter maar ook zijn entourage (trainer, sportarts,...) het risicoprofiel en de oefeningen bekijken aan de hand van duidelijke video's.

Momenteel kan je voor 16 verschillende sporten beroep doen op de spartanova testbatterij, oa: lopen, fietsen, zwemmen, voetbal, basket, volleybal, rugby, 3-athlon, ski, enz...

Voor groepen zijn er groepskortingen.